Prezbiopia: Odată cu Vârsta, Vederea de Aproape Devine Neclară

Cauzele naturale ale prezbiopiei și opțiunile de tratament pentru îmbunătățirea vederii la distanțe mici.

Prezbiopia este un fenomen natural asociat cu înaintarea în vârstă, caracterizat prin faptul că lentila ochiului – cristalinul – în mod normal moale și flexibilă, devine tare și mai puțin elastică. Acest lucru face ca această lentilă să nu mai poată focaliza la fel de bine lumina care pătrunde în ochi de la obiectele de aproape, cauzând astfel vederea încețoșată la distanța de citire.

Prezbiopia nu este o boală, ci o parte normală și naturală a procesului de îmbătrânire, și apare la aproape toată lumea în jurul vârstei de 40 de ani.

Cauze

La oamenii tineri, cristalinul este moale și flexibil și își modifică imediat forma pentru focalizare (prin procesul de acomodație). Pe măsură ce înaintăm în vârstă, cristalinul își pierde elasticitatea. Acest lucru face ca ochii noștri să nu se mai poată adapta la fel de rapid la schimbările bruște de focalizare, de la distanță la obiectele apropiate. În final, ochii își pierd abilitatea de a focaliza la distanțe diferite.

Simptome

Oamenii cu prezbiopie cred adesea că au început să dezvolte hipermetropie; în timp ce ei pot citi semne de pe stradă și pot privi filme confortabil, nu pot citi tipărituri mici, scrisul din cărți sau nu pot realiza muncă de aproape, ca de exemplu broderia. În timp ce hipermetropia este cauzată de un ochi deformat, prezbiopia este rezultatul inflexibilității cristalinului.

Tratament

Persoanele cu prezbiopie au mai multe opțiuni:

•Ochelari bifocali

•Ochelari de citit

•Lentile de contact

Prezbiopia nu poate fi corectată prin chirurgie cu laser sau altă terapie de corectare a vederii.

Alte articole: