Purtarea si Ingrijirea Lentilelor de Contact in Contextul COVID-19
News main image
27 Apr 2020

Acordand o atentie deosebita situatiei create de COVID-19, acum mai mult decat oricand, ramanem fideli misiunii noastre de a sustine sanatatea comunitatii noastre globale si dorim sa va reamintim pasii pe care ar trebui sa-i parcurgeti pentru a va asigura ca purtati si ingrijiti in siguranta lentilele de contact.

Purtarea lentilelor de contact poate avea multiple beneficii, si atunci cand cand ingrijirea lor este corecta, poate oferi un mod confortabil si convenabil de a lucra, de a te juca si a trai. La nivel global exista aproximativ 140 de milioane de purtatori de lentile contact.

In prezent nu exista dovezi stiintifice care sa impiedice purtarea lentilelor de contact in aceasta pandemie. Este important sa respectati recomandarile specialistului dumneavoastra oftalmolog, precum si instructiunile de utilizare ale lentilelor de contact si ale produselor de ingrijire.

Recapitulam cateva sfaturi importante legate de purtarea si ingrijirea lentilelor de contact:

Spalati-va pe Maini
  • Spalati-va intotdeauna mainile cu sapun, clatiti-le si uscati-le bine inainte de a insera sau scoate lentilele de contact.
Curatarea si Dezinfectarea Lentilelor de Contact
  • Daca aveti nevoie de solutii de intretinere, folositi-le in mod corespunzator si urmati cu atentie instructiunile de utilizare ale produsului.
  • Dupa ce scoateti lentilele de contact, trebuie sa respectati regimul de ingrijire recomandat de specialistul oftalmolog.
  • Frecati si clatiti lentilele de contact cu solutiile de dezinfectare - niciodata cu apa, saliva- pentru a le curata de fiecare data cand le scoateti de pe ochi.
Ingrijirea Recipientului pentru Lentile
  • Recipientele pentru lentile ar trebui golite si clatite cu solutie de intretinere, apoi ar trebui lasate sa se usuce la aer, de fiecare data cand scoatem lentilele de contact din ele.
  • Inlocuiti recipientul pentru lentile la cel putin 3 luni sau asa cum v-a recomandat specialistul oftalmolog.
Inlocuirea Lentilelor de Contact
  • Inlocuiti lentilele de contact conform recomandarilor specialistului oftalmolog.

Scoateti lentilele de contact imediat, in cazul in care intampinati probleme, si contactati specialistul oftalmolog.

The U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) declara ca cea mai buna metoda de a ne proteja de COVID-19 este sa ne spalam des pe maini si sa evitam atingerea ochilor, nasului si a gurii cu mainile nespalate. In plus, purtatorii de lentile de contact ar trebui sa continue practicarea unei igiene riguroase, pentru a preveni transmiterea oricarei infectii, cum ar fi spalatul mainilor cu sapun inainte de a manevra lentilele de contact. Pentru mai multe informatii legate de protejarea ochilor, puteti sa accesati siteul CDC.

Link