Infectia cronica a canalelor lacrimale la bebelusi

Canalele lacrimale înfundate la bebeluși: cauze, simptome și tratament

Când ochii bebelușului tău lăcrimează, chiar și atunci când nu plânge, el se poate confrunta cu o afecțiune numită stenoză congenitală a canalului lacrimal sau canale lacrimale înfundate. Poate părea că ochii bebelușului tău curg în permanență, chiar și atunci când nu are alergii, răceli sau alte afecțiuni.

Cauze

Afectiunea este provocată de drenajul necorespunzător al canalelor lacrimale din cauza unui blocaj al canalului lacrimal natural. Unii bebeluși se nasc cu o membrană în canalul lacrimal care nu se deschide la naștere. 1 din 3 bebeluși se naște cu această afecțiune, care provoacă o supraproducție de lacrimi în primele luni de viață.

Simptome

Simptomele infecției cronice ale canalelor lacrimale pot include:

• Lacrimare excesivă
• Roșeață și edemul (umflarea) zonei din jurul ochiului sau nasului
• Secreție de mucus galben în colțul ochiului
• Febră

Tratament

În general, canalele lacrimale ale bebelușilor se vor deschide până la vârsta de un an. La primul consult oftalmologic – recomandat în primele 6 luni – informează medicul despre lacrimarea excesivă.

Dacă infecțiile canalelor lacrimale sunt recurente sau dacă problema persistă după ce copilul împlinește un an, medicul poate recomanda o intervenție chirurgicală minoră pentru a deschide canalul. Această procedură nu este dureroasă, durează aproximativ 5 minute și se realizează de obicei cu anestezie generală pentru a calma și proteja bebelușul.

Alte articole: