Povestea companiei Bausch & Lomb

Inceputul

Una dintre cele mai vechi companii active din SUA, Bausch & Lomb isi are inceputul la 1853, atunci cand John Jacob Bausch, un imigrant german, pune pe picioare o mica optica in Rochester, New York. In momentul in care a avut nevoie de mai multi bani pentru a-si mentine afacerea, Bausch a imprumutat 60$ de la prietenul lui cel mai bun Henry Lomb. Bausch ii promitea acestuia, ca daca afacerea sa se va dezvolta, Lomb urma sa devina asociatul sau. Afacerea s-a dezvoltat intr-adevar si astfel s-a format parteneriatul dintre Bausch si Lomb.
In primii ani, Bausch & Lomb a produs rame revolutionare din cauciuc pentru ochelari cat si o gama larga de produse optice care necesitau un inalt grad de precizie in executie. In anul 1903, compania obtine patentul pentru a produce microscoape, binocluri si chiar o camera cu diafragma bazata pe reactia ochiului la lumina.O istorie a inovatiilor

In anii ´90, Bausch & Lomb a continuat sa-si demonstreze locul in fruntea inovatiilor tehnologice pentru produsele optice. Bausch & Lomb a produs prima lentila de sticla pentru ochelari din America, a conceput ochelari de soare revolutionari pentru armata in Primul Razboi Mondial, si a creat lentilele pentru camera foto cu care s-au facut primele fotografii din satelit cu luna. In anul 1971, Bausch & Lomb a introdus primele lentile de contact moi si este inca cel mai mare furnizor din lume de produse pentru ingrijirea ochilor.
Desi vremurile si produsele s-au schimbat, Bausch & Lomb continua sa adere la traditia de a se dedica inovatiei, calitatii si maiestriei stabilite de catre John Jacob Bausch si Henry Lomb.