Nou nascuti

 


Sanatatea oculara a bebelusului tau

Cea mai buna modalitate de a mentine sanatatea ochilor bebelusului tau este prin efectuarea de controale oftalmologice regulate. Asa ca mergi cu bebelusul tau la pediatru sau la medicul oftalmolog . Dar exista si alte lucruri pe care le poti face.

Nutritia si vederea

O dieta echilibrata poate face diferenta in ceea ce priveste starea de sanatate si bunastare a tuturor. Este important sa se asigure in meniul zilnic al fiecaruia hrana din toate cele 4 grupe de alimente, dar exista cateva alimente care prin aportul lor de vitamine si minerale ajuta sanatatea oculara si sprijina dezvoltarea si mentinerea vederii.

O mare varietate de antioxidanti si acizi grasi esentiali sunt necesari pentru o vedere buna - si aceste vitamine, minerale si "grasimi" trebuie sa existe in mancarea pe care o prepari pentru bebelusul tau.

Stiai ca?

"Bebelusii hraniti la san au o vedere semnificativa mai buna atunci cand devin copii comparativ cu cei hraniti cu formule de lapte artificial" conform unui studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie. La inceput cercetatorii au presupus ca acidul DHA (acidul docosahexaenoic) - care se gaseste in cantitati mari in laptele matern - ajuta la dezvoltarea vederii la copii. Astfel, cercetatorii au adaugat in mod aleator DHA in anumite formule de lapte artificial."

(pentru articol complet viziteaza: http://www.newstarget.com/021623.html dated 2/19/2007)