Nou nascuti

 


Ochii micutului tau

Este o varsta a uimirii si a miracolelor pentru copilul tau. Totul este nou si extraordinar. Iar vederea este una dintre cele mai importante legaturi ale copilului tau cu lumea din jur.

In primele lor saptamani si luni de viata, nou nascutii invata cum sa-si foloseasca ochii, iar ochii lor invata cum sa vada. Desi fiecare ochi are propria structura fizica care le permite sa inceapa sa vada, cei doi ochi nu stiu inca cum sa functioneze impreuna. Urmareste fiecare etapa si participa pe masura timpului pe care il petreceti impreuna la dezvoltarea ochilor bebelusului tau.

Cel mai bun mod de a avea grija de sanatatea oculara a bebelusului tau este printr-un control regulat la specialistul oftalmolog.  Este foarte important ca un specialist oftalmo-pediatru sa examineze bebelusul chiar in primele zile de la nastere. Acesta simpla examinare poate determina daca exista orice afectiuni oculare precoce.  Bebelusii trebuiesc vazuti de un specialist oftalmolog in primele sase luni de la nastere.

O dieta echilibrata poate face diferenta intre starea de sanatate generala si starea de bine. In timp ce bebelusul tau nu va manca o perioada patru feluri de mancare, stiind totusi care alimente contin nutrientii necesari pentru promovarea sanatatii oculare poti incepe prin a face aceste alegeri ca parte a alimentatiei tale zilnice; obiceiurile alimentare sanatoase se vor transmite la momentul potrivit.

La momentul in care bebelusul tau abia se poate rostogoli, pare a fi prea devreme sa iti faci griji despre siguranta ochilor lui, dar copii sunt de obicei curiosi. Desi este adevarat ca majoritatea accidentelor se intampla acasa, aceasta nu inseamna ca te poti relaxa cand pleci undeva. In majoritatea locurilor unde te duci - inlcusiv la locurile de joaca - nu sunt, desi ar trebuie, cu protectie pentru copii, astfel ca tu trebuie sa-ti veghezi in permanenta bebelusul. Nu este usor sa apreciezi sau sa evaluezi extinderea sau severitatea leziunilor oculare, asa ca atunci cand bebelusul tau se raneste la ochi, acorda-i primul ajutor si cere imediat asistenta medicala specializata.