Tulburari de vedere la nou nascuti si copii

 


Inceput sanatos - Ochi sanatosi

Cea mai buna modalitate de a mentine sanatatea ochilor copilului tau este prin efectuarea de controale oftalmologice regulate. Asa ca mergi cu copilul tau la pediatru sau la medicul oftalmolog . Dar exista si alte lucruri pe care le poti face.

Nutritie si activitate fizica

O dieta echilibrata poate face diferenta in ceea ce priveste starea de sanatate si bunastare a tuturor. Este important sa se asigure in meniul zilnic al fiecaruia hrana din toate cele 4 grupe de alimente, dar exista cateva alimente care prin aportul lor de vitamine si minerale ajuta sanatatea oculara si sprijina dezvoltarea si mentinerea vederii.
 

  • Fortifica vederea copilului tau. Dieta obisnuita include doar o fractiune din nutrientii recomandati pentru o vedere sanatoasa. Asigura-te ca in dieta copilului tau sunt inclusi antioxidanti precum vitaminele A,C si E, luteina, precum si acizi grasi Omega 3.
  • Ajuta-i sa fie activi. Ca si cum ai avea de ales. Exercitiile fizice imbunatatesc circulatia sanguina, fapt care duce la cresterea nivelului oxigenului in ochi si ajuta la indepartarea toxinelor.
  • Evita mancarea nesanatoasa. Mai ales acum - copiii iubesc gustarile. Dieta bogata in grasimi poate cauza depuneri care impiedica circulatia normala a sangelui in artere. Ochii sunt sensibili mai ales la acest lucru, data fiind dimensiunea mica a vaselor de sange care ii "hranesc".

Protectia solara

  • Protejeaza-le ochii - asigura-te ca ochelarii pentru copii le ofera protectia de care au nevoie; alege ochelari de soare atat cu protectie UVA, cat si cu protectie UVB, pentru a putea bloca ambele forme de raze ultraviolete.
  • O palarie cu bor va ajuta la blocarea soarelui indirect, care poate intra in ochi pe langa marginea ochelarilor de soare.