Copiii

 


Ochii copilului tau

Desi cea mai mare dezvoltare fizica a ochilor are loc in primul an de viata, dezvoltarea ochilor copilului tau continua pe toata perioada copilariei. Musculatura ochilor se intareste, iar conexiunile nervoase se inmultesc. Poti ajuta acest proces oferind copilului tau cat mai multi stimuli vizuali.

Singurul si cel mai bun mod de a proteja vederea copilului tau este examinarea oftalmologica. Tulburarile de vedere pot afecta abilitatile de invatare, performantele fizice si chiar increderea in sine. Si aproximativ 25 % din scolari au nevoie de corectie a vederii. Tulburarile de vedere netratate se pot inrautati si pot conduce la probleme mai grave - chiar la orbire.

O dieta echilibrata poate face diferenta in ceea ce priveste vederea copilului tau. Mesele bogate in vitamine si minerale ajuta la dezvoltarea ochilor intr-un mod sanatos. Exista cateva alimente care ofera nutrienti ce ajuta in mod special sanatatea oculara – asigura-te ca copilul tau primeste suficienti antioxidanti precum vitamina A,C, E, luteina si acizi grasi Omega 3.

Desi majoritatea accidentelor se intampla acasa, asta nu inseamna ca trebuie sa te relaxezi dupa ce parasesti casa. Protejarea ochilor este mereu importanta. Nu este usor sa apreciezi gravitatea unei rani oculare, astfel incat, daca ochiul copilului tau este ranit, mergi imediat la un control medical oftalmologic.

Pentru noi, a privi ceva pare a fi un simplu proces. Dar ochiul este un organ extrem de complex, care se bazeaza pe o interconexiune complicata de semnale. Afla cum functioneaza.