Vederea la 20 - 30 ani

 


Corectia vederii de la 20 la 30 ani

Afla mai mult

Sa aratam bine este poate cel mai important aspect al vietii noastre. Ne place fashion. Ne facem cele mai la moda coafuri. Apelam chiar la chirurgia cosmetica. Si ochii nostri nu fac exceptie de la aceste tendinte.

Verdictul este urmatorul: Oamenii arata mai bine fara ochelari. Intr-un studiu recent sposorizat de catre Bausch & Lomb, mai mult de o treime dintre barbatii participanti la studiu au declarat ca femeile arata mai bine fara ochelari si mai mult de doua treimi dintre femei au declarat ca barbatii arata mai bine fara ochelari.

Poate tocmai acesta este motivul pentru care remarcam o tendinta de crestere in randul puratorilor de lentile de contact sau in randul celor care apeleaza la chirurgia refractiva (laser) pentru corectia viciilor de refractie.

Lentilele de contact

Lentila de contact este un disc hidrofil ("iubeste" apa) care adera la suprafata ochiului (la cornee). La fel ca in cazul corectiei cu ochelari, lentilele de contact sunt concepute sa focalizeze lumina pe retina. Deoarece insa lentila de contact acopera toata corneea, completeaza intergul camp vizual (spre deosebire de ochelari, cand poti sa privesti si pe sub si peste ei). Lentilele de contact plutesc in filmul lacrimal care spala suprafat ochiului odata cu fiecare clipit.

Astazi Bausch & Lomb iti ofera o varietate de lentile de contact moi pentru aproape orice problema de vedere. Lentilele de contact PureVision® de la Bausch & Lomb sunt primele lentile create cu tehnologia inovatoare AerGel™, oferind o vedere impecabil de clara, un confort exceptional si sanatate oculara.

Multi pacienti nu sunt la curent cu noile optiuni in ceea ce priveste lentilele de contact

Rezultatele unui studiu intitulat "Cu ochii spre inovatii" realizat in Statele Unite de catre Departamentul de lentile de contact, arata ca pacientii nu sunt la curent cu toate posibilitatile de corectie cu lentile de contact. Studiul s-a facut pe un lot de 500 de participanti, cu varstele cuprinse intre 18 si 65 de ani, in zilele de 1 si 2 mai 2007. Mai mult de 83% din respondenti spun ca ar vrea sa incerce lentile de contact daca sunt in masura sa le satisfaca nevoile individuale de corectie. Conform raportului, participantii nu sunt constienti de cateva din progresele din domeniul contactologiei.

  • Noile materiale, in special silicon-hidrogelul (65%)
  • Lentilele cu protectie UV (55%)
  • Lentilele multi-focale (40%)
  • Lentilele torice pentru astigmatism (23%)

Printre celalte descoperiri, studiul a relevat, de asemenea, ca multi dintre respondenti nu isi ingrijesc corespunzator lentilele de contact:

  • Mai mult de 44% din purtatorii de lentile de contact refolosesc sau dilueaza solutia de intretinere, in mod constant sau ocazional
  • Doar 46% isi curata recipientul de pastrare a lentilelor de contact dupa fiecare folosire
  • 49% poarta lentilele de contact mai mult decat este recomandat

Mai multe informatii despre ingrijirea corespunzatoare a lentilelor de contact, disponibile pe: http://www.thinkeyegiene.com.


Reproducere autorizata din editia din 19 august 2007 a Contact Lenses Today - scrisoare informativa saptamanala cu privire la lentilele de contact, publicata de catre Contact Lens Spectrum. Copyright 2007 Lippincott Williams & Wilkins VisionCare Group. www.cltoday.com.