Afectiuni oculare

Prezbiopia

Prezbiopia este un fenomen natural asociat cu inaintarea in varsta, caracterizat prin faptul ca lentila ochiului - cristalinul - in mod normal moale si flexibila, devine tare si mai putin elastica. Acest lucru face ca aceasta lentila sa nu mai poata focaliza la fel de bine lumina care patrunde in ochi de la obiectele de aproape, cauzand astfel vederea in ceata la distanta de citire.

Presbyopia

Prezbiopia nu este o boala, este o parte normala si naturala a procesului de imbatranire, si are loc la aproape toata lumea in jurul varstei de 40 de ani.

Ce cauzeaza prezbiopia?

La oamenii tineri, cristalinul este moale si flexibil si isi modifica imediat forma pentru focalizare (prin procesul de acomodatie). Pe masura ce inaintam in varsta, cristalinul isi pierde elasticitatea. Acest lucru face ca ochii nostri sa nu se mai poata adapta la fel de rapid la schimbarile bruste de focalizare, de la distanta la obiectele apropiate. In final, ochii isi pierd abilitatea de a focaliza la distante diferite.

Care sunt simptomele?

Oamenii cu prezbiopie cred adesea ca au inceput sa aiba hipermetropie; in timp ce ei pot citi semne de pe strada si pot privi filme confortabil, nu pot citi tiparituri mici, ca de ex. cartea de telefon, sau nu pot realiza munca de aproape, ca de ex. broderia. De fapt, in timp ce hipermetropia este cauzata de un ochi deformat, un ochi mai mic, prezbiopia este pur si simplu rezultatul faptului ca, cristalinul devine mai putin flexibil.

Cum putem corecta prezbiopia?

Persoanele cu prezbiopie au mai multe optiuni: lupe, ochelari bifocali, ochelari de citit, sau lentile de contact. Corect! Doar fiindca ai prezbiopie, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la lentilele tale de contact.

Lentilele de contact Bausch & Lomb Multi-Focal permit ochilor tai sa focalizeze in mod natural, fara efort - la toate distantele. Lentilele de contact Bausch & Lomb PureVision® Multi-Focal sunt singurele lentile din silicon hidrogel cu cel mai bine inovator design multifocal. Urmeaza indicatiile prescriptorului in ceea ce priveste modul de purate si inlocuire!


Prezbiopia nu poate fi corectata prin chirurgie cu laser sau alta terapie de corectare a vederii. 

Cauta produsele Bausch & Lomb in opticile din orasul tau.