Afectiuni oculare

Hipermetropia

Persoanele cu hipermetropie vad neclar la toate distantele si trebuie sa depuna constant efort de acomodare pentru a focaliza, fapt care duce la incordare, dureri de cap si oboseala oculara.

Farsightedness (hyperopia)

Care sunt cauzele?

Hipermetropia apare atunci cand ochiul este in mai scurt decat in mod normal. Acest lucru face ca razele de lumina sa nu fie focalizate pe retina ci in spatele acesteia. Este o conditie de obicei mostenita.

Care sunt simptomele?

Hipermetropii, pentru ca vad neclar la toate distantele trebuie sa depuna constant efort de acomodare pentru a focaliza, fapt care duce la incordare, dureri de cap si oboseala oculara. De fapt, nou nascutii si copii sunt in mod obisnuit usor hipermetropi; pe masura ce cresc, cresc si ochii lor si se alungesc, astfel ca aceasta conditie se corecteaza de la sine, in general pana la varsta de 7 - 8 ani. Totusi, unii tineri la care nu se corecteaza acesta hipermetropie, nu sunt constienti de acest lucru, deoarece pot acomoda si focaliza corect (datorita flexibilitatii cristalinului) fara a avea nevoie de ochelari sau lentile de contact.

Cum se poate trata?

Persoanele care sufera de hipermetropie isi pot corecta vederea c u ajutorul ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact.